Slow travel i historisk inramning
I början av 90-talet genomfördes de s.k. vildmarksresorna i de inre och norra delarna av vårt land. Vildmarkståget är en slags comeback där Järnvägsmuseet tillsammans med Inlandsbanan gör gemensam sak av fenomenet ”slow travel”. Något som ligger helt rätt i tiden så här trettio år senare.
Resan, som startar i Stockholm och går hela vägen upp till Abisko, såldes slut väldigt fort det är den historiska inramningen med Järnvägsmuseets tåg som har lockat. Tåget är utrustat med fina förstaklassvagnar i toppskick, maten lagas ombord och serveras av hovmästaren på riktigt porslin som dukats upp tågets restaurangvagn. Exklusivt då, ovanligt idag.
Vildmarkståget paketeras och säljs av Inlandsbanan och under färden stannar tåget och gör uppehåll för att erbjuda resenärerna upplevelser såsom Zornmuseet i Mora, det makalösa Storstupet, föreläsning med armbrytarproffset Heidi Andersson, Lapporten och mycket mer.
- ”Att kunna erbjuda ett annorlunda sätt att resa och ta tillvara på tiden, på en av Sveriges vackraste rälsburna sträckor känns fantastiskt kul! Säger Therese Fanqvist på Inlandsbanan AB.
Resan pågår en hel vecka och tåget dras av olika slags lok på olika sträckor, bland annat ånglok.
Programmet i korthet
03 sep: Stockholm – Mora
04 sep: Mora – Östersund
05 sep: Östersund – Storuman
06 sep: Storuman – Arvidsjaur
07 sep: Arvidsjaur – Gällivare
08 sep: Gällivare – Kiruna (+Abisko)
09 sep: Kiruna – Umeå
10 sep: Umeå – Stockholm
För mer information, kontakta:
Therese Fanqvist, Kommunikation- och marknadschef Inlandsbanan AB
Telefon 070-328 91 82, e-post: therese.fanqvist@inlandsbanan.se
Henrik Reuterdahl, chef tågtrafikenheten vid Järnvägsmuseet
Telefon 072-235 23 43